Istra

Praktijk voor Reflexologie en Pedicure


Over mij

                                                                              

Mijn naam is Ida Straver. Al enkele jaren ben ik werkzaam als pedicure. In 2006 heb ik mijn praktijk Istra geopend.

Voeten hebben mij altijd al geboeid. Voeten dragen het lichaam en zijn erg belangrijk in het voortbewegen van dit lichaam. Pijn aan de voeten wil zeggen dat het lopen ook moeizaam gaat worden en zelfs tot de verkeerde lichaamshouding kan leiden. Dit kan weer allerlei andere klachten veroorzaken. 

In de loop der jaren groeide mijn interesse in mensen en hun voeten. Ik realiseerde me steeds meer dat in voeten veel terug te lezen is. Dit was voor mij een drijfveer om me meer te gaan verdiepen in voeten en zo kwam ik in aanraking met voetreflexologie.

Inmiddels heb ik een 3-jarige HBO opleiding voor voetreflexologie afgerond. Ik kan wel zeggen dat ik door reflexologie meer ben gaan houden van mensen. Ik ben me er meer van bewust geworden dat ieder mensen uniek is en het heeft mijn interesse in mensen alleen maar aangewakkerd.

Naast de reflexologie, heb ik door de jaren heen ook verschillende workshops/cursussen gevolgd, zoals cupping, triggerpoints, gezichtsdiagnostiek en Dorn-therapie. Onlangs heb ik ook mijn HBO Medische Basiskennis behaald.                                                                                   

Dit alles zorgt ervoor dat ik een completer beeld kan krijgen van mensen.